Пълен контрол върху територията на Донецка, Луганска и Херсонска област, както

...
Пълен контрол върху територията на Донецка, Луганска и Херсонска област, както
Коментари Харесай

Активни бойни действия се водят на Слобожанското и Донецкото направление

Пълен надзор върху територията на Донецка, Луганска и Херсонска област, както и сигурност на сухопътния кулоар до Крим - това е задачата на съветската войска и Кремъл. Това оповестяват в утринната си сводка украинския общоприет щаб.

Украинския генщаб рапортува от нощта:

Най-висока интензивност на войските се следи в Слобожанското и Донецкото направление.

В Донецка и Луганска област през миналото денонощие са отблъснати 10 офанзиви на съветски войски, рапортуват украинските военни.

По Северското направление на прикосновение съветските войски интензивно охраняват украинско-руската граница в Брянска и Курска област.

В Харков има заледяване на спора, като напъните на съветските сили са ориентирани към задържане на заетите позиции и направления за доставяне. 

Институтът за проучването на войната, основан във Вашингтон, удостоверява информацията, че съветските военни евентуално са взели решение да се изтеглят изцяло от позициите си към град Харков вследствие на украинските контраатаки и лимитираната наличност на подкрепления.

Край Изюм тази нощ са обстрелвани Долхинке и Хусаровка, задачите са както гражданска, по този начин и военна инфраструктура. Обстрел е имало и в посока Донецк и Таврично.

В Мариупол Русия продължава да блокира частите на ВСУ наоколо до завода " Азовстал " и нанася масирани артилерийски и авиационни удари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР